Dubbelspion CIA veroordeeld

ALEXANDRIA, 6 JUNI. De voormalige CIA-agent Harol Nicholson is gisteren door een rechtbank in Alexandria in de Amerikaanse staat Virginia veroordeeld tot 23 jaar gevangenisstraf. Nicholson heeft voor Rusland gespioneerd. Hij is de hoogste CIA-functionaris die ooit is betrapt op spionage.

Nicholson, die zestien jaar voor de Amerikaanse inlichtingendienst heeft gewerkt, heeft tijdens het proces toegegeven sinds maart 1994 een aantal documenten te hebben verkocht aan de Russen. Hij werd in november vorig jaar op het vliegveld van Washington gearresteerd, vlak voor hij voor een nieuwe ontmoeting met zijn Russische contactpersonen naar Zwitserland zou reizen. Nicholson ontliep levenslange gevangenisstraf door na zijn arrestatie met de Amerikaanse justitie samen te werken. (AP)