Demonstraties in Lima tegen president Fujimori

Foto: LIMA - In de Peruaanse hoofdstad Lima is het gisteren voor de tweede opeenvolgende dag tot geweld gekomen tijdens demonstraties tegen het bewind van president Alberto Fujimori.

Het geweld brak uit toen een stoet van enkele duizenden demonstranten in het centrum van Lima stuitte op een kordon van leden van de oproerpolitie, die hun de doorgang beletten. De betogers gingen de politie met stenen en stokken te lijf. De politie reageerde met traangas, honden en charges van bereden agenten. Een agent werd bij de schermutselingen gewond. De betogers verwijten Fujimori - die een derde ambtstermijn ambieert - vooral zijn autoritaire stijl van regeren. Voor de president zijn de demonstraties pijnlijk, omdat juist gisteren de Algemene Vergadering van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) in Lima bijeen was. De veldslag vond plaats voor het gebouw van het Congres, waar die bijeenkomst plaatsvond. (Foto AP)