Rob Scholte scoort hoog op veiling

AMSTERDAM, 5 JUNI. Het schilderij Overspel van Rob Scholte is gisteren bij het Amsterdamse veilinghuis Christie's verkocht voor een bedrag van bijna 75.000 gulden. Het doek, dat twee halfvolle kopjes koffie voorstelt, was geschat op 18 tot 22.000 gulden. Ook vier andere werken van Scholte werden boven de geschatte waarde afgehamerd.

Het hoogste bedrag (322.896 gulden) werd op de veilingdag betaald voor Stilleven met Trapgans en Eend van de hand van Wim Schuhmacher. Portret van een Vrouw (omstreeks 1882) van Van Gogh bracht ruim 230 duizend op, vijf maal de geschatte waarde. Het eenvoudige doek was ooit in bezit van Hélène Kröller-Müller. De schilderijen werden aangeboden tijdens de halfjaarlijkse veiling van moderne en hedendaagse kunst. 's Ochtends bracht een privé-collectie van 42 werken van Kees van Dongen bijna vier ton op.