Meer loon in korte CAO verzekeringen

Bonden en werkgevers bij de commerciële verzekeraars zijn gisteren een 'interim-CAO' overeengekomen met een looptijd van negen maanden. Een definitieve CAO blijft uit omdat de partijen het nog lang niet eens zijn over een grondige hervorming van de arbeidsovereenkomst.

De komende negen maanden krijgen de 40.000 werknemers er 3 procent loon bij. De FNV Dienstenbond erkent dat het een erg ruime loonsverhoging is, maar wijst erop dat er verder niets is afgesproken. In andere CAO's worden niet alleen loonsverhogingen afgesproken, maar ook zaken als scholing, banenplannen en kinderopvang.

De verzekerings-CAO eindigt volgend jaar tegelijk met die voor de banken. Een aantal bedrijven met zowel bank- als verzekeringsactiviteiten wil liever overstappen op een bedrijfs-CAO.