Groei Duitsland iets gedaald

WIESBADEN, 5 JUNI. De economische groei van Duitsland is in het eerste kwartaal van dit jaar gedaald. Het Duitse bureau voor de statistiek maakte vanmorgen bekend dat het bruto binnenlands product in de eerste drie maanden met 1,4 procent toenam in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar.

In het laatste kwartaal van 1996 bedroeg de groei 1,9 procent en in het kwartaal daarvoor 2,3 procent. Volgens het bureau voor de statistiek is de groei in de eerste drie maanden van dit jaar wat kleiner geworden doordat er drie werkdagen minder waren dan een jaar geleden. Dat scheelt ongeveer 1 procent. Minister Rexrodt van Economische Zaken, greep de exportgroei aan om te verklaren dat de concurrentiepositie van Duitsland op de internationale markten duidelijk is verbeterd. (DPA)