Gelukkige winst RKC en NEC

ROTTERDAM, 5 JUNI. RKC en NEC, de nummers zestien en zeventien van de eredivisie, zijn de nacompetitie met een overwinning begonnen. RKC won op eigen veld met 2-0 van Emmen, NEC in Nijmegen met 2-1 van Cambuur. Beide thuisclubs hadden over geluk geen klagen. In de andere twee wedstrijden wonnen Go Ahead Eagles en FC Zwolle hun uitwedstrijden bij respectievelijk VVV (1-3) en ADO Den Haag (0-2).

RKC had een grote fout van Emmen-speler Sion nodig om in de wedstrijd te komen. Wijnhard maakte er na een half uur dankbaar gebruik van. Dezelfde speler bracht RKC acht minuten voor tijd in veilige haven (2-0).

In dezelfde groep A boekte FC Zwolle een gelukkige zege bij ADO Den Haag. Ten onrechte werd in de eerste helft een doelpunt van de Schot Price voor de thuisclub afgekeurd. Zwolle-verdediger Boekweg zette zijn ploeg vlak voor rust op voorsprong uit een strafschop. Invaller Bosschaart zorgde vlak voor tijd voor 0-2. NEC had in groep B geluk dat Arts voor Cambuur op de lat schoot en dat scheidsrechter Van der Ende verdediger Verhoeven niet wegstuurde nadat hij de doorgebroken Berghuis had neergehaald. Langerak zette NEC daarna op 1-0, Dijkhuizen zorgde voor 1-1, maar de thuisclub won tegen de verhouding in door een rake strafschop in de 71ste minuut van Maes.

VVV stond in Venlo bij rust met 3-0 achter tegen Go Ahead Eagles, door treffers van Rorije, Michels en Tammer. In de tweede helft scoorde VVV via Volmer tegen.

De winnaars van beide nacompetitiegroepen spelen volgend seizoen in de eredivisie.