Denen ontwerpen Muziekcentrum

AMSTERDAM, 5 JUNI. Het Deense architectenbureau Nielsen, Nielsen & Nielsen gaat het nieuwe Centrum voor Moderne Muziek aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam ontwerpen. Naar verwachting gaat het nieuwe pand voor De IJsbreker en het BIMhuis, begin 2000 open. Het Amsterdamse college van B en W ging gisteren akkoord met de architectkeuze. Met de bouw van het centrum is een bedrag van 48 miljoen gulden gemoeid.

Een selectiecommissie van stedenbouwkundigen, architecten, toekomstige gebruikers en vertegenwoordigers van de gemeente Amsterdam, koos het Deense bureau unaniem uit 48 inzendingen. In de laatste ronde waren vijf kandidaten overgebleven, waaronder twee Nederlandse: Van Gameren en Mastenbroek (Amsterdam) en Meyer & Van Schooten (Amsterdam).

Het Deense bureau moet een gebouw neerzetten dat de kop van de Oostelijke Handelskade een levendige en avontuurlijke sfeer geeft.

Het Deense bureau ontwierp onder meer het Filmhuis en het Architectencentrum in Kopenhagen. (ANP)