Schuttersveld neemt Duits bedrijf over

Schuttersveld (handel in en bewerking van kunststoffen) heeft Binder Magnete in het Duitse Villingen-Schwenningen overgenomen. Dit bedrijf maakt systemen op het gebied van elektromagnetische toepassingen. De omzet is 115 miljoen gulden per jaar. Er werken zeshonderd mensen.

Binder levert haar producten aan onder meer de automobielindustrie, de liftenbouw en motorfabrikanten. Naast de hoofdvestiging in Duitsland beschikt Binder over een belangrijke productievestiging in het Oostenrijkse Eibiswald. In toenemende mate heeft productie plaats in Tsjechië en Spanje.

Schuttersveld heeft de overneming contant betaald. Binder wordt per 1 april in de concerncijfers meegenomen en draagt direct bij aan de winst per aandeel van Schuttersveld.

Schuttersveld is al erg actief in de Bondsrepubliek. Van de omzet vorig jaar van 965 miljoen gulden kwam 27 procent uit ons buurland.