Operasterren en fanfare rond de Eurotop

AMSTERDAM, 4 JUNI. Rond de Eurotop in Amsterdam vinden in de binnenstad van 13 tot en met 16 juni verschillende gratis muziekmanifestaties plaats onder de titel 'Amsterdam Festival of Inspiration'. Het festival, dat deels rechtstreeks door de NPS-tv wordt uitgezonden, bestaat uit vier delen.

'Amsterdam in de bocht' vindt plaats op de met planken dichtgetimmerde Gouden Bocht van de Herengracht met concerten van operasterren, Youssou N'Dour, het Metropole Orkest, het Koninklijk Concertgebouworkest, pianist Wibi Soerjadi, het Willem Breuker Kollektief, The Rosenberg Trio en een salsa-orkest. Rond het Stadhuis/Muziektheater is er het muziekfeest 'Europa aan de Amstel', in muziektenten op het Amstelveld staan onder meer big bands en fanfare-orkesten. De Streetparade is een grote optocht op 15 juni door de binnenstad met drumbands, dweilorkesten en jazzbands.

Tijdens de 'Europese top van operasterren' zingen de sopranen Charlotte Margiono en Nelly Miricioiu, tenor Peter Seiffert, de baritons Jose van Dam en John Bröcheler en het Groot Omroepkoor met begeleiding van het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Julian Reynolds. Daarna treedt het Metropole Orkest op met onder anderen de Britse songfestivalwinnaars Katrina & The Waves.