LCI eist van Motorola

DEN BOSCH, 4 JUNI. LCI Computer eist 116,3 miljoen dollar (225 miljoen gulden) van het Amerikaanse Motorola. De zaak is voor bemiddeling voorgelegd aan de instelling Cepina in België. Cepina is vertegenwoordiger van het Internationale Arbitragehof van de Internationale Kamer van Koophandel.

LCI beschuldigt Motorola Computer Group ervan dat zij niet aan haar verplichting heeft voldaan om de Benelux-markt te voorzien van produkten waarvan de introductie was aangekondigd. Ook zou Motorola de exclusieve rechten van LCI in de Benelux hebben geschonden door een overeenkomst aan te gaan met de Franse Bull, waarin Motorola een belang van 17 procent heeft. De ruzie vloeit voort uit de overneming van alle Belgische en Luxemburgse activiteiten van Motorola op het gebied van commerciële systemen in 1995. (ANP)