Graf lijdt kansloze nederlaag tegen Angstgegner

PARIJS, 4 JUNI. Titelverdedigster Steffi Graf voelde gisteren al vroeg in de wedstrijd dat ze weinig kans maakte tegen Amanda Coetzer. De vijfvoudig kampioene zag haar voorgevoelens bevestigd worden. “Een vreselijke wedstrijd.

Ik heb geen zelfvertrouwen meer en het zal enige tijd duren voordat dat hersteld is'', zei de nummer twee van de plaatsingslijst na haar nederlaag (6-1 en 6-4) in de kwartfinales van de Open Franse tenniskampioenschappen tegen de Zuidafrikaanse.

Coetzer is dit seizoen een Angstgegner voor Graf, die ruim drie maanden uit de roulatie was wegens een blessure. Bij de Australian Open werd ze in de vierde ronde uitgeschakeld, vorige maand verloor Graf in Berlijn opnieuw van Coetzer. De 6-0, 6-1 nederlaag was de grootste uit haar carrière. In Straatsburg nam de Duitse anderhalve week geleden revanche door met 4-6, 7-5 en 7-6 te winnen.

Het is voor het eerst in elf jaar dat Graf ontbreekt in de halve finales op Roland Garros. Op de wereldranglijst wordt de nummer twee volgende week gepasseerd door Monica Seles, die gisteren in drie sets won van de Amerikaanse Mary Joe Fernandez. Seles speelt morgen in de halve finales tegen Martina Hingis.

De Zwitserse won gisteren eenvoudig van de Spaanse Arantxa Sanchez-Vicario. De andere halve finale gaat tussen Coetzer en Iva Majoli. De Kroatische versloeg haar Roemeense dubbelpartner Ruxandra Dragomir.

In het dubbelspel bereikten Paul Haarhuis en Jacco Eltingh de halve finales. De Nederlanders versloegen gisteren de Australiërs Eagle en Florent met 6-7, 6-4 en 6-2.