DAF wil meer vast personeel wegens groei

ROTTERDAM, 4 JUNI. DAF Trucks denkt dit jaar duizend vrachtwagens meer te produceren dan de ruim 17.000 van vorig jaar. Het aantal personeelsleden stijgt van bijna 5000 naar 5300. Van de huidige werknemers hebben er 700 een tijdelijk dienstverband. Overwogen wordt het aantal vaste medewerkers te verhogen.

DAF heeft de bonden uitgenodigd te komen praten over meer vaste werknemers. Enkele weken geleden werd bekend dat de vrachtautofabrikant - sinds eind vorig jaar geheel eigendom van het Amerikaanse Paccar - op zoek was naar 200 nieuwe medewerkers op tijdelijke basis. Die zijn nodig omdat de productie geleidelijk is opgevoerd van 65 naar 80 trucks per dag, mogelijk later naar 85 stuks. “We zijn uiterst behoedzaam in het uitbreiden van het vaste personeel”, zei een woordvoerder van de Eindhovense firma. Drie uitzendbureaus, waaronder Adecco, zoeken het benodigde personeel in een straal van 60 kilometer rondom Eindhoven. In honderd vacatures is inmiddels voorzien. Vakbondsbestuurder J. Teuwen van De Unie zegt dat zijn bond gaat pleiten voor 200 extra mensen in vast dienstverband. Dat komt overeen met een productieniveau van zeventig trucks per dag.