Verkade trekt ontslagen in

De directie van Verkade heeft besloten af te zien van het ontslaan van 54 werknemers, zoals het bedrijf in maart aankondigde. De directie noemt als reden dat de merkenstrategie zo goed werkt dat ontslagen niet meer nodig zijn.

De vakgroep CNV Brood en Banket toonde zich gisteren “verheugd en tevreden” over het besluit van de directie. De bond heeft de directie er steeds op gewezen dat het op non-actief stellen van ervaren werknemers in een periode van groei contraproduktief is. Verkade heeft eerst nog getracht de groei op te vangen met uitzendkrachten. Uiteindelijk heeft de directie ervoor gekozen de 54 werknemers die thuis zaten weer in dienst te nemen. Verkade wilde proberen voor de 54 werknemers nieuw vast werk te vinden via het uitzendbureau. Bij het bedrijf werken ongeveer 460 mensen.