Ledezma kiest Ajax, doelman Koch naar PSV

EINDHOVEN, 3 JUNI. In de strijd om de Costa-Ricaanse spits Froylàn Ledezma heeft Ajax aan het langste eind getrokken. De 19-jarige speler tekende voor vijf jaar.

Vorige week kregen Feyenoord en Ajax hooglopende ruzie, toen delegaties van beide clubs de speler op Schiphol opwachtten. Afgelopen weekeinde hadden de clubvoorzitters Van den Herik en Van Praag een gesprek om het conflict uit de wereld te helpen. Eerder had de voorzitter van Feyenoord de Amsterdamse club van 'kidnapping' beschuldigd.

PSV heeft doelman Georg Koch voor drie jaar gecontracteerd. De Duitser speelde voor Fortuna Düsseldorf, waarmee hij degradeerde uit de Bundesliga. Mario Melchiot blijft bij Ajax. De 20-jarige verdediger tekende voor twee jaar bij. De Finse international Jukka Koskinen (24) heeft een driejarig contract getekend bij Willem II. De verdediger komt van Mypa'47.