Kleding Lady Diana verkocht

Foto: LONDEN - Een collectie van 79 zijden, satijnen en fluwelen cocktail- en avondjurken die gedragen zijn door Lady Diana in de tijd dat ze nog gehuwd was met de Britse kroonprins Charles, is gisteren in Londen gepresenteerd.

Ze zullen op 25 juni in de Verenigde Staten worden verkocht aan de hoogste bieder; de opbrengst gaat naar aidsslachtoffers en de kankerbestrijding. De meest jurken, uit de periode van 1982 tot 1996, zijn van de hand van Britse ontwerpers, onder wie Catherine Walker, Bruce Oldfield en Zandra Rhodes. Ze zijn alleen deze week in Londen te zien. Daarna gaan ze naar New York, waar ook de door het veilinghuis Christie's georganiseerde verkoop zal plaatshebben. De belangstelling voor de verkoop is zo groot, dat het veilinghuis een loting heeft moeten organiseren onder de aspirant-kopers. (Foto AP)