Grote order voor Van der Giessen-De Noord

De scheepswerf Van der Giessen-De Noord gaat een groot werkschip bouwen ter waarde van 35 miljoen dollar (zo'n 68 miljoen gulden). De opdracht betekent dat de 500 werknemers van de slecht draaiende onderneming uit Krimpen aan de IJssel tot medio volgend jaar van werk zijn verzekerd.

De opdracht voor het werkschip is afkomstig van het Engelse bedrijf Sealion Shipping, dat het vaartuig onder meer wil inzetten ten behoeve van de exploitatie van olievelden in de Noordzee. Het schip van honderd meter lang en 22 meter breed zal vooral gebruikt worden voor het boren op zee, het leggen van pijpen en constructiewerkzaamheden. Anderhalve maand geleden meldde Van der Giessen-De Noord al de ontvangst van een belangrijke opdracht voor de bouw van een veerboot, ter waarde van 75 miljoen gulden.