Compromis leiding bedrijf Zurel & Co

ROTTERDAM, 3 JUNI. De commissarissen van S. Zurel & Co, Nederlands grootste bloemenexporteur, hebben met de vorig jaar geschorste algemeen directeur Rob Zurel een compromis bereikt over diens toekomst bij het bedrijf. Rob Zurel is enig aandeelhouder van het bedrijf. De aandelen van Zurel & Co. zijn ondergebracht bij houdstermaatschappij Zubros BV.

De raad van commissarissen heeft sinds vorig jaar juli de directie waargenomen van Zubros BV, maar laat die nu weer over aan Rob Zurel. De directie over de werkmaatschappij S. Zurel & Co. en de buitenlandse dochters blijft echter in handen van de Deen Carsten Andersen, die daartoe vorig jaar werd benoemd. Rob Zurel neemt medio volgend jaar ook het voorzitterschap van de raad van commissarissen over, als de huidige voorzitter, prof. dr. F. Grapperhaus, vertrekt met leeftijdsontslag.

De raad ging vorig jaar over tot de opmerkelijke ingreep bij het bloemenconcern door de eigenaar in zijn functie als directeur te schorsen. Grote onenigheid over de bedrijfsleiding zou het voortbestaan van de onderneming in gevaar brengen. Er was sprake van leegloop onder het personeel. Bij Zurel, dat een half miljard gulden omzet, werken rond 600 mensen. Rob Zurel heeft nu ingestemd met zijn vertrek als directeur van Zurel & Co. Hij gaat wel de directie voeren over de nieuwe onderneming Zurel 2000 BV, die zich toelegt op onderzoek en ontwikkeling.