Bondscoach Brazilië boos op Barcelona

ROTTERDAM, 3 JUNI. Mario Zagalo, de coach van het Braziliaanse voetbalelftal, heeft zich gemengd in het miljoenenspel om Ronaldo. Zagalo vindt dat zijn selectie te veel hinder ondervind van de transferperikelen rond de sterspeler van FC Barcelona. “Transfers moeten worden afgehandeld in de betreffende stad en niet in het hart van het Braziliaanse team. Dit is niet ons probleem”, aldus de bondscoach.

Volgens Zagalo is het niet de eerste keer dat Barcelona de concentratie van zijn team beïnvloedt. Hij refereerde aan de overgang van Ronaldo van PSV naar Barcelona, een jaar geleden. Ronaldo speelde destijds met Brazilië op de Olympische Spelen in Atlanta. “Barcelona zorgt continu voor problemen binnen de nationale ploeg.”

De Braziliaanse selectie verblijft tot zaterdag in Lyon, waar de wereldkampioen vanavond de openingswedstrijd speelt tegen Frankrijk in het Tournoi de France. Aan dit 'mini-WK' doen ook Engeland en Italië mee.

De Nederlander Cees van Nieuwenhuizen bracht gisteren een bezoek aan het Braziliaanse trainingskamp. De publiciteitsmedewerker van sportfabrikant Nike, de privésponsor van Ronaldo, had daar een onderhoud met de voetballer. Hij probeerde de 20-jarige aanvaller ervan te overtuigen dat hij beter in Spanje kan blijven. De Braziliaanse spits liet gisteren opnieuw weten dat er geen sprake van is dat hij volgend seizoen nog voor Barcelona speelt.

Nike is er alles aan gelegen om Ronaldo voor Barcelona te behouden. Het Italiaanse Internazionale, genoemd als Ronaldo's nieuwe club, wordt gesponsord door een concurrerend sportmerk. Nike heeft inmiddels toenadering gezocht tot Barcelona om vanaf volgend seizoen als kledingsponsor op te treden.