Tientallen doden bij aanslagen in Algerije

ALGIERS, 2 JUNI. In de aanloop naar de parlementsverkiezingen van komende donderdag zijn in de Algerijnse hoofdstad Algiers gisteren en vandaag verscheidene bommen ontploft. Vanochtend vielen zeven doden bij een bomaanslag op een drukke markt in de Kasbah, in het centrum van Algiers, aldus de veiligheidsdiensten.

Daarbij zouden ook 37 gewonden zijn gevallen. Gisteren vielen volgens officiële opgave zeven doden en meer dan 70 gewonden bij aanslagen op twee autobussen. Dergelijke aanslagen worden doorgaans toegeschreven aan moslim-extremisten, die in een machtsstrijd met het regime zijn verwikkeld. Inwoners meldden weinig te merken van extra veiligheidsvoorzieningen voor de parlementsverkiezingen, de eerste sinds die van de jaarwisseling 1991-'92. Die werden geannuleerd omdat het fundamentalistische Front van Islamitische Redding (FIS) dreigde te winnen. (AP, AFP, Reuter)