Gitarist Neil Young snijdt zich in de vinger

AMSTERDAM, 2 JUNI. Popveteraan Neil Young heeft besloten tot uitstel van zijn Europese toernee, die op 9 juni zou beginnen. De 51-jarige zanger is gewond aan zijn vinger en kan niet spelen, ook niet op 17 juni in de Utrechtse Oranjehal, aldus organisator Mojo Concerts.

Young hakte per ongeluk het puntje van zijn linkerwijsvinger af toen hij thuis op zijn ranch in Noord-Californië een broodje ham doorsneed.

De wond geneest voorspoedig, maar dokters hebben hem aangeraden enkele weken uit de buurt van gitaren te blijven.

“Ik had het ding in één keer opgegeten, als ik wist dat het de tournee in gevaar zou brengen”, aldus Young in een verklaring. “Voor mij voorlopig alleen maar macaroni met kaas.”

Neil Young zou met zijn begeleidingsband Crazy Horse op 9 juni beginnen aan een toernee van vijf weken door zestien Europese landen. De zanger/gitarist komt nu in de herfst. Een Amerikaanse tournee later deze zomer gaat wel door, aldus Young, die zijn gewonde vinger breed grijnzend toonde op een persconferentie.