Erasmus nog niet teruggeplaatst

ROTTERDAM, 2 JUNI. De terugplaatsing van het Erasmusbeeld op het Grotekerkplein in Rotterdam, die op 2 juni gepland was, is uitgesteld. Het beeld was in november '96 van zijn sokkel gevallen en werd vervolgens gerestaureerd.

De gemeente Rotterdam verwacht dat de organisatie van de feestelijke activiteiten ter gelegenheid van de plaatsing meer tijd in beslag zal nemen. Daarbij duurt de renovatie van het Grotekerkplein langer dan verwacht werd.

In de raadsvergadering van 5 juni zullen de bezwaren van de Rotterdamse Stadspartij tegen de terugplaatsing worden besproken. Volgens de partij wordt het beeld aangetast door luchtvervuiling en moet het binnen komen te staan. Tijdens de raadsvergadering zal ook een nieuwe datum voor de terugkomst van het beeld bepaald worden.