Barcelona verspeelt titelkans in Alicante

ROTTERDAM, 2 JUNI. Zonder sterspeler Ronaldo heeft Barcelona de kans op het Spaanse voetbalkampioenschap vrijwel zeker verspeeld. De winnaar van de Europa Cup 2 verloor gisteren met 2-1 bij degradatiekandidaat Hercules Alicante. Koploper Real Madrid won met 5-0 van Extremadura en heeft nu vijf punten voorsprong op Barcelona. Beide clubs spelen nog twee wedstrijden in de Primera Division. Bij winst tegen stadgenoot Atletico is Real zondag kampioen.

Clarence Seedorf was de beste man van het veld in Madrid. Voor 100.000 toeschouwers maakte de Nederlandse international twee doelpunten. Seedorf bracht zijn seizoenstotaal op zes goals. De andere Madrileense treffers tegen Extremadura kwamen op naam van de jonge Spanjaard Raul en de oudere Kroaat Suker die twee keer scoorde.

Ronaldo had dit weekeinde interlandverplichtingen met het Braziliaanse elftal. Hij ontbrak voor de derde keer dit seizoen bij Barcelona, dat zonder zijn topscorer wederom niet tot winst kwam. In de vorige duels zonder Ronaldo speelde Barcelona gelijk. Tegen Hercules kwamen de Catalanen nog wel op voorsprong, door een snelle treffer van Luis Enrique, maar de thuisclub kwam nog voor rust op gelijke hoogte. Paquito scoorde na een fraaie solo van Anton. Tien minuten na rust maakte Pavlicic de beslissende treffer.

De Amerikaanse sponsor Nike gaat bemiddelen tussen Barcelona en Ronaldo, die vorige week zijn vertrek heeft aangekondigd naar Inter in Milaan. De kledingfirma heeft dertig miljoen gulden in Ronaldo geïnvesteerd. Bovendien heeft Nike commerciële belangen bij Barcelona. Bij Inter is de concurrerende kledingfirma Umbro actief.