Gezaghebber Sint Maarten zal opstappen

WILLEMSTAD, 27 MEI. Gezaghebber Dennis Richardson van Sint Maarten heeft besloten later dit jaar te vertrekken. “Puur financiële redenen” dwingen hem tot het ontslag, zo heeft hij maandag meegedeeld.

“Ik heb heel veel moeten inleveren toen ik uit Nederland hiernaartoe terugkwam. Het begint me nu compleet op te breken”, aldus de gezaghebber. Hij wees erop dat zijn drie kinderen in Nederland studeren en zijn vrouw op Sint Maarten zonder inkomen zit. “Ik heb indertijd een sprong in het donker gewaagd zonder mijn financiële zaken adequaat te regelen”, aldus Richardson.

De gezaghebber werd in september 1994 uit Nederland aangetrokken om het overheidsapparaat te reorganiseren. Zijn taak kreeg plotseling een andere wending toen in september 1995 twee orkanen grote delen van Sint Maarten verwoestten. “We hebben niet alleen vooruitgang geboekt in het beter doen functioneren van het ambtenarenapparaat, maar ook wat het herstel van het vernielde eiland betreft”, aldus de gezaghebber. (ANP)