Benefietconcert in Doelen

ROTTERDAM, 26 MEI. Op 5 juni geeft het Rotterdams Philharmonisch Orkest in de Doelen te Rotterdam een benefietconcert voor het Universiteitsziekenhuis in Sofia. De opbrengst van het concert zal in zijn geheel worden besteed aan medicamenten voor het ziekenhuis in de Bulgaarse hoofdstad.

Pianosolist Sergej Markarov en het Rotterdams Philharmonisch Orkest spelen onder leiding van Valery Gergiev de Symfonie nr. 4 van Matthijs Vermeulen, het pianoconcert van Galina Oestvolskaja en de Scythische suite van Sergej Prokofjev. Het concert begint om 20.15 uur

Ter ondersteuning van de actie geven vier Bulgaarse musici voor aanvang van het concert een concert in de hal van de Doelen. Dit concert is vrij toegankelijk.

Op 31 mei zal in de Grote Kerk in Dordrecht eveneens een benefietconcert voor de Bulgaarse bevolking worden gegeven. Organist Arie Keijzer en Dora Mintcheva geven daar een recital met muziek van Mozart en Rossini.