Brandstichting in kerk Lübeck

LÜBECK, 26 MEI. Een brand die vermoedelijk is aangestoken door neo-nazi's heeft zondagmorgen een katholieke kerk in Lübeck in de as gelegd. Op de muren van de kerk waren hakenkruisen gekalkt en de naam van een priester. De man heeft eerder deze maand, in zijn eigen parochie elders in de stad, kerkasiel verleend aan een gezin uit Algerije, dat dreigde het land uit te worden gezet.

Lübeck, een Noorduitse havenstad, kwam vorig jaar in het nieuws door een brand in een asielzoekerscentrum, waarbij tien mensen om het leven kwamen. In die zaak is op dit moment een omstreden proces bezig tegen een Libanese inwoner van het centrum, die verdacht wordt van de brandstichting. De Lutherse bisschop in Lübeck is ook bedreigd. Nadat hij had gesproken op een bijeenkomst ter herdenking van de tien slachtoffers van de brand werd zijn woning met hakenkruisen beklad en een schuur die aan zijn huis grensde in brand gestoken. (AP, Reuter)