Libertel en EDS samen in mobiele telefonie

AMSTERDAM, 22 MEI. Automatiseerder EDS en Libertel, aanbieder van GSM-telefonie, gaan gezamenlijk de zakelijke markt voor mobiele telefonie bewerken. Beide bedrijven en een groep investeerders hebben daartoe een onderneming opgericht.

Dat is gisteren bekendgemaakt. De onderneming is intussen onder de naam Socratel van start gegaan met het Amerikaanse EDS als eerste klant.

Directeur J. Helmond van Socratel verwacht aan het eind van dit jaar met omstreeks 35 medewerkers een omzet van vier tot vijf miljoen gulden te behalen. Dat zou volgens Helmond overeen kunnen komen met zes- tot zevenduizend mobiele gebruikers.

Niet bekend

Libertel en EDS nemen voor respectievelijk 20 en 22 procent deel in Socratel. Daarnaast krijgen de participatiemaatschappijen Residentie (van de Achmea-groep), Parcom (ING) en Nesbic (Fortis) gezamenlijk een belang van 51 procent. De overige aandelen zijn in handen van de directie.