Casema leent 450 mln voor kabelnetten

Kabelexploitant Casema heeft gisteren een contract gesloten met een consortium van banken voor een lening van 450 miljoen gulden. Het consortium staat onder leiding van ING Barings en ABN Amro.

Casema gaat met het geld de kabelnetten aanpassen. Na modernisering zijn de tv-kabels geschikt voor telefonie, op welk terrein binnenkort concurrentie is toegestaan. Daarnaast heeft Casema geld nodig om de eerder aangekondigde overname van het kabelnet in Den Haag te financieren. Momenteel is de gemeente eigenaar en Casema de exploitant.

Casema is volledig in handen van Koninklijke PTT Nederland, maar die heeft al aangekondigd de aandelen te willen verkopen. Dat is overigens ook wettelijk verplicht, anders zou concurrentie in de telefonie niet van de grond komen. Casema heeft 1,2 miljoen abonnees en is daarmee de grootste kabelexploitant van Nederland.