Gele ster op shirt Modena

Las Daytona Modena is Italiaans volleybalkampioen geworden. In de beslissende wedstrijd van de finale van de play-offs won de club van de Nederlandse broers Bas en Mike van der Goor afgelopen zaterdag zonder veel moeite met 3-0 van Sisley Treviso, de club van Ron Zwerver. Voor Modena is het de tiende landstitel in de clubhistorie.

Daardoor mogen de volleyballers uit Modena voortaan met een gele ster op hun shirt spelen. “Dat is een grote eer”, zegt Bas van der Goor. “We zijn de eerste volleybalploeg die dat mag. In het voetbal zijn er drie clubs die zo'n ster hebben, Juventus, Inter en AC Milan, niet de minste dus.”

De vierde wedstrijd van de finale, afgelopen woensdag, is achteraf cruciaal gebleken. Treviso had aan een overwinning in eigen zaal genoeg voor de titel. Ondanks een 2-1 voorsprong in sets en twee matchpoints in de vijfde set verloor het team van Zwerver. “We zijn toen blind voor elk punt gegaan”, zegt Van der Goor. “We hadden de Italiaanse beker en de Europa Cup al gewonnen, maar in Italië telt eigenlijk maar een ding en dat is de titel, de scudetto.” Voor de nieuwe aanvoerder van het Nederlands team is het de tweede titel sinds hij drie jaar geleden in Italië ging volleyballen.

Zijn jullie in de vijfde wedstrijd nog in de problemen geweest?

Van der Goor: “We kwamen in de eerste set met 6-0 achter. Door rustig te blijven konden we bijkomen. In de tweede set waren we beter en brak er iets bij Treviso. Belangrijk was dat we in de derde set geconcentreerd zijn blijven spelen.”

Morgen keer je terug bij de nationale selectie. Kun je dat fysiek nog wel opbrengen?

“De play-offs zijn heel zwaar geweest, maar die titel heeft me weer wat energie gegeven. Ik denk er ook niet aan om vrij te vragen voor het Nederlands team. Komend weekeinde begint de World League. Daar wil ik bij zijn.”

Blijf jij met je broer bij Modena?

“Ik heb nog een contract van twee jaar. Er is geen enkele reden dat niet uit te dienen. Mike is wisselspeler en wil meer spelen. Daarom wil hij weg bij Modena. Het liefst zou hij in Italië blijven.”