KPN met Planet Internet naar België

Internetaanbieder Planet Internet is sinds gisteren officieel operationeel in België. De multimedia-divisie van KPN controleert een belang van 50 procent en werkt daarbij samen met Belgische firma Gevaert, die de andere helft van de aandelen heeft. Planet ziet zichzelf als een Vlaamse aanbieder, maar de inbelpunten zijn over het gehele land verspreid.

Dit heeft een woordvoerder van KPN bevestigd. De Belgische Internetaanbieder gaat op dezelfde manier te werk als zijn Nederlandse tegenhanger. Niet alleen krijgt de beller toegang tot het wereldwijde computernetwerk, maar ook wordt de elektronische lezer redactioneel nieuws voorgeschoteld. In Antwerpen draait een redactie met vier medewerkers. De nieuwe abonnees van Planet Internet konden vrijdag genieten van de Miss-Belgiëverkiezingen. Daarnaast kregen ze toegang tot het laatste nieuws uit Kinshasa, de hoofdstad van Zaïre.

De Belgische Planet is overigens géén onderdeel van de Nederlandse Planet, die enkele maanden geleden samen is gegaan met World Access uit Amersfoort. Deze combinatie is de grootste binnen Nederland. Beide Planets hebben de franchiseformule en het beeldmerk gehuurd van eigenaar Planet Internet Holding in Amsterdam. Deze houdstermaatschappij is eigendom van Unisource, het samenwerkingsverband van verschillende Europese telecommunicatiebedrijven, waaronder KPN.