PAAR 1

Werkelijkheid en fictie kwamen deze week overeen in de Amerikaanse tv-serie Ellen. Een paar weken nadat Ellen DeGeneres (39) bekend had gemaakt dat ze lesbisch was, deed zij dit als Ellen in de gelijknamige tv-serie nog een keer.

Veel sterren, onder wie Demi Moore, k.d. lang en Oprah Winfrey traden kort op in deze cruciale aflevering. Laura Dern had een iets grotere rol: zij speelde de vrouw voor wie Ellen viel.

Tweeënveertig miljoen Amerikanen keken woensdag naar Ellen, waardoor deze aflevering het best bekeken programma in 1997 werd van tv-station ABC. Toch is filmmaatschappij 20th Century Fox bang dat DeGeneres' bekendmaking een negatief effect zal hebben op het bezoek aan Volcano, de film waarin DeGeneres vriendin Anne Heche (29) de hoofdrol speelt. Ook bestaat er in Hollywood vrees voor schade aan de loopbaan van Heche.

Er was in ieder geval één Amerikaan voor wie de seksuele geaardheid van beide actrices niets uitmaakte. President Bill Clinton ontving DeGeneres en Heche vorige week in zijn Witte Huis in Washington en converseerde geanimeerd met de twee.