Akzo Nobel levert fosfor wereldwijd

Chemie-concern Akzo Nobel is na de uitbreiding en aanpassing van de chemische produktielocatie in het Duitse Bitterfeld 'overal ter wereld aanwezig' met fosforchemicaliën.

Daarmee was een investering van 80 miljoen D-mark gemoeid. Het bedrijf, dat vlamvertragers produceert, werd dinsdag geopend. “Wij hebben hier de juiste combinatie om van dit bedrijf een sterk onderdeel te maken van onze wereldwijde activiteiten. We beschikken reeds over produktiecapaciteit in de Verenigde Staten en Japan en daarom is Duitsland een goede keus”, aldus ir. R.M.J. van der Meer, lid van de raad van bestuur van Akzo Nobel.

De locatie Bitterfeld beschikt volgens Akzo Nobel over een gunstige grondstoffenbasis voor de produktie van fosforchemicaliën, fosfortrichloride, fosforoxychloride en fosforzuur. Ze kennen een veelheid van toepassingen. Fosforchemicaliën worden gebruikt voor de produktie van vlamvertragers, PVC-weekmakers en brandbestendige hydraulische vloeistoffen.