Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw prof. dr. V. Brümmer, hoogleraar Rijksuniversiteit te Utrecht, De Bilt; prof. dr. W.C. Nieuwpoort, oud-hoogleraar Rijksuniversiteit te Groningen; prof. dr. H.M. Pinedo, hoogleraar Vrije Universiteit te Amsterdam/lid Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, Amsterdam; W.A. Verbon, beeldend kunstenaar, Rotterdam; mw. R. van der Vliet, organist en componist, Utrecht; prof. dr. W. Zwanenburg, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit te Utrecht, Bunnik; J.E.H. Keizer, zanger bij BZN (Band Zonder Naam), Edam-Volendam; mw. G. de Roo-Kloet, jazz-zangeres (pseudoniem: Greetje Kauffeld, 's-Graveland. Officier in de Orde van Oranje-Nassau drs. A. van Dis, auteur, Amsterdam; dr. A.C. Michels, o.a. universitair hoofddocent Universiteit van Amsterdam, Lisse; prof. dr. W.G. Mook, oud-directeur Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee te Den Burg, Haren (Gr);

drs. R. Regter, Leiden; prof. mr. J.E. Spruit, hoogleraar Rijksuniversiteit te Utrecht, Hilversum; prof. dr. ir. A. Verruijt, hoogleraar Technische Universiteit te Delft, Zoetermeer; H.S. de Vries, hoboïst/docent Amsterdams Conservatorium, Amsterdam; drs. F.J. Duparc, directeur Koninklijk Kabinet van Schilderijen 'Mauritshuis' te 's-Gravenhage, Wassenaar; mw. J.L. van der Laan-Grönloh, artiest (Anneke Grönloh), Neerijnen; prof. dr. R.H. Siemssen, hoogleraar Rijksuniversiteit te Groningen/lid Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, Haren. Ridder in de Orde van Oranje-Nassau J.A.A.F.D. Akkermans, Brunssum; A. Andersson, Utrecht; ing. J. den Besten, o.a.adviseur van de vereniging 'De Hollandsche Molen', Loenen; J. van Eck, o.a. secretaris van de Stichting Regionaal Onderwijs Brabant, Sint-Michielsgestel; ir. G.J. van de Graaf, o.a. oud-vrz. stichting voor Beroeps- en Volwasseneneducatie te Apeldoorn; L.J. Hermens, kunstschilder/grafisch ontwerper/beeldhouwer, Eindhoven; E.J. Matter, o.a. organist St. Walburgskerk te Zutphen; IJ. Potma, o.a. oud-directeur Theater en Congrescentrum 'De Hanzehof' te Zutphen; mw. C.M. van Jole-Roijackers, oud-bestuurslid Nederlandse Katholieke Oudervereniging, Heemstede; G.H.A.F. Sertons, Emmen; drs. J.M. Timmermans, o.a. vrz. Nederlandse Federatie van Vrienden van Musea te Amsterdam, 's-Gravenhage; W.A. Veldhuis, o.a. rector Willem de Zwijger College te Papendrecht;

dr. ir. N. Wiedenhof, Nuenen; A.C.M. van de Wijnkel, o.a. groepsleerkracht basisschool 'De Springplank' te Vught, 's-Hertogenbosch; B. Dijk, o.a. instructeur bij Gilde van Vrijwillige Molenaars, afdeling Groningen, Zuidhorn; J.L. Glijn, 's-Graveland; A. Hoft, Appingedam; ir. W. Kesber, jazz-musicus, 's-Gravenhage; S.J.A. van Marion, 's-Gravenhage; J.P.F. Truijen, kunstglazenier en -schilder, Voerendaal; drs. J.A. Acherman, Leusden; A.G.H. van Aken, o.a. directeur basisschool 'De Steiger', Halderberge; P.J.H. Cnoops, woordkunstenaar, Maasbracht; S. L. Dronkers, Almelo; mw. H.M. de Haan, o.a. bestuurslid Vereniging voor Christelijk Onderwijs Rotterdam-Zuid, Rotterdam; mw. drs. B. Rademaker-Helfferich, o.a. oud-bestuurlid Stichting Oud Deventer, Deventer; P.E. Jense, Driebergen-Rijsenburg; mw. W.G. Keetman, o.a. bestuurslid operettevereniging 'West-Frisia', Niedorp; mr. G. Korthals Altes, o.a. zakelijk leider van Toneelgroep Amsterdam, Amsterdam;

mw. H. van Hattem-Landman, schrijver, Sneek; T. Luiting, Hilversum; G.H.P. Meijer, hoofdbestuurslid vakorganisatie Protestant Christelijk Onderwijs, Vries; ir. R.J.M. Nagel, o.a. vrz. Amsterdamse Stichtingen voor Katholiek Onderwijs, Amstelveen; B. Oele, Kapelle; W.C. den Ouden, beeldend kunstenaar, Amsterdam; A.A.M. Schuurmans, o.a. oud-hoofdredacteur Nieuwsblad van het Noorden, Groningen; G. Sharon, o.a. eerste concertmeester bij het Limburgs Symphonie Orkest, Hulsberg (gem. Nuth); drs. J.W.L. Stubbe, oud-vrz. College van Bestuur Hogeschool voor Economische Studies te Rotterdam, Bergschenhoek; A.W. Tieland, kunstschilder, Amersfoort; ing. C.J. van Veen, oud-algemeen directeur Streekschool voor Beroepsbegeleidend Onderwijs Midden-Nederland te Leusden, Barneveld. Lid in de Orde van Oranje-Nassau P. Banga, Dongeradeel; A. van Biemen, o.a. bestuurslid christelijke muziekvereniging 'Kunst en Genoegen' te Leiden; mw. H.M. Roeters van Lennep-Caspers, o.a. oud-vrz. stichting Bijzonder Neutraal Onderwijs Dordrecht en omstreken, Dordrecht; ing. H.A.M. Daemen, Roermond; ir. A. Baron van Dedem, Baarn; D.S. Donker, organist, Wymbritseradiel; K. van Elp, o.a. bestuurslid Vereniging Openbaar Onderwijs in Overijssel, Brederwiede; F. Fennema, o.a. dirigent brassband 'Hosannah' te Leeuwarden; N.A. Hamers, o.a. vrz. 'kwartier van Nijmegen' Nederlandse Genealogische Vereniging, Heumen; H.J.W.M. van Hees, o.a. bestuurslid stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs Breda e.o., Tilburg; H. Hekker, bestuurslid muziekvereniging 'Euterpe' te Rolde; A.T. Janssen, o.a. oud-administrateur Stichting Rijnlands Lyceum te Wassenaar; drs. J.W. Jennen, o.a. vrz. onderwijsstichting 'Severen' te Maastricht, Heerlen;

J.G.M. Meinders, o.a. vrz. stichting Katholiek Onderwijs Denekamp, Denekamp; W.J. van 't Oever, o.a. oprichter/lid Stichting Kamper Kunstuitingen, Kampen; N. Smits, Renkum; J.H.J. van der Velden, o.a. lid, oud-bestuurslid Harmonie 'Constantia' te Etten-Leur; mw. A.A.C.M. Smit-Weel, o.a. conrector/sectordirecteur Openbare Scholengemeenschap 'Nieuwediep', Den Helder; D.W. Wilterdink, Winterswijk; mw. T.M. Saal-Zuurveen, directeur stichting 'Kinderboek-Cultuurbezit', Winsum; P.C.M. Zwartelé, o.a. bestuurslid Zeldenrust-Steelantcollege te Terneuzen; J.D. Bonefaas, (kerk)organist, componist en koordirigent, Gorinchem; A.M.J.L. Brekoo, oud-bestuurslid Nederlandse Katholieke Oudervereniging, Breda; A.G. van Dijk, Wijchen. H.T.H.M. Donjacour, Veghel; T. van der Meer, conferencier, Dantumadeel; B.G.J. Morshuis, o.a. lid stichting 'Educatorium' te Ootmarsum; B.H.H. Roelvink, Doorn; mw. A. Zwart-van Aalst, vrijwilliger bij de Stichting Bibliotheek Nootdorp; A.P.H. Arts, Nuenen, Gerwen en Nederwetten; mw. J. Advokaat-van Baalen, o.a. presidente van het Nationaal Knikkercomité 'De Ovale Stuiter', Giessenlanden; mw. M. Bakker, o.a. docent aan het St. Maartenscollege te Voorburg, 's-Gravenhage; mw. W.A. Jonker-Banen, vrijwilligster bij de basisschool 'De Zwaluw' te Nes aan de Amstel, Amstelveen; T.J.H. de Bie, o.a. bestuurslid schuttersbond 'Berg en Dal', Margraten; C. Broeders, o.a. vrz. Stichting Protestants-Christelijk Onderwijs Raamsdonk e.o., Geertruidenberg;

H.M.J. Bronneberg, o.a. lid/oud-bestuurslid van zangkoor 'Crescendo', Schinnen; J.F.J. Brosens, o.a. directeur van het Brabants Centrum voor Amateurtoneel te Tilburg, F.T.H. Bruinenberg, o.a. voorzitter Stichting Katholiek Onderwijs, Velsen; J.A.N. Castelijns, Bladel; E.J. Dekkers, o.a. bestuurslid fanfare 'Sirena', Waalwijk; mw. D.H. Hiddink-Dijkman, o.a. vrz. vereniging 'Vrienden van de Streektaal veur Lochem en Umgeving' te Lochem; A.J. van den Dijssel, o.a. oud-vrz. Stichting Oud Soest, Soest; J.A. Doensen, o.a. vrz. Oudheidkamer en Heemkundevereniging, Helden; J.B. Dorst, o.a. bestuurslid harmoniekapel 'Crescendo', Noordwijk; H.A. Edskes, bestuurslid stichting Groningen Orgelland, Groningen; mw. P.J.M. Heijnen-Eijck, o.a. bestuurslid van het Toonkunst Oratoriumkoor, Roermond; V.C.H. Essers, o.a. lid, oud-bestuurslid harmonie 'St. Marie Gracht', Kerkrade; G.H. Frieling, Ubbergen; J. Godtschalk, dirigent christelijke brassband 'Soli Deo Gloria', Leerdam; drs. A.M. de Haas, Mierlo; H.N. Habets, Simpelveld; mw. M.M. Smyth-Hamers, o.a. oud-leerkracht aan de openbare basisschool 'Vrieheide', Schinnen; mw. M.M. Naafs-Hartmans, Lopik; mw. F.H. Oudkerk-'t Hoen, Ede; mw. A.H. Hogenhout-Hofman, o.a. oud-bestuurslid Historische Kring, Maarssen; P. Hohmann, Oosterhout; J.J. Hooijmeijer, o.a. bestuurslid Vereniging voor Christelijk basisonderwijs 'Laat de kinderkens tot Mij komen', Ridderkerk; C.J. Huijben, Oosterhout; G.T. Huijs, o.a. bestuurslid Koninklijke Harmonie 'Unie' te Sevenum; A.P. Janssen, directeur openbare basisschool 'Mesch'/vrz. Koninklijke Harmonie 'Sainte Cécile' beide te Eijsden; J.J. Janssen, Vught;

mw. N.B. de Vries-Johannes, bestuurslid/vrijwilliger bij de bibliotheek Callantsoog, Callantsoog (gem. Zijpe); P.M.A. Joris, o.a. lid, oud-bestuurslid harmonie 'Lindenheuvel' te Geleen; C. Kardux, o.a. vrz. vereniging 'Streekmuseum Goeree-Overflakkee', Dirksland; G.W.A. de Kock, o.a. bestuurslid van het Aalster Mannenkoor 'Oefening en Uitspanning', Waalre; mw. A. Hoogenboezem-de Koning, vrijwilliger bij de Openbare Bibliotheek te Driebergen-Rijsenburg; mw. S. van der Kraan, bestuurslid Maassluise Harmonie, Maassluis; T.J. Kroon, koordirigent, Vught; L.H.A. van de Laar, bestuurslid harmonie 'Sint-Caecilia', Simpelveld; J.J.F.M. Manders, Grave; dr. J. Marrink, o.a. adviseur Groninger Korenorganisatie, Groningen; W.P. Mazurel, o.a. oud-voorzitter van het Schoonhovens gemengd koor, Schoonhoven; mw. R. Mijnlieff-Melis, o.a. secretaris Culturele Raad te Barendrecht; J.J.M. Melissen, o.a. redacteur van het tijdschrift Direct, orgaan protestants christelijke Schoolleiders Organisatie, Epe; A. Middelkoop, bestuurslid vereniging tot stichting en instandhouding van scholen met de bijbel op gereformeerde grondslag, Nederlek; A.F. Neuhaus, bestuurslid vereniging 'De Zaansche Molen', Zaanstad; mw. M.L. van Oppenraay, kunstschilder/ beeldend kunstenaar, Nijmegen; P. Philips, regisseur, Anloo; J. Pinkster, o.a. secretaris stichting Christelijk Speciaal Onderwijs voor de Noordoostpolder e.o., Noordoostpolder; ir. A.E.J. van der Ploeg, Heerenveen; C.C.A. Putman, Eibergen; J. van Raan, o.a. vrz. Accordeonvereniging 'Melodia' te Zwolle; H.A. Rem, penningmeester Zaanse Operette Vereniging, Zaanstad; T.G.J. Ridder, o.a. vrz. stichting Oud-Nijkerk, Nijkerk; J.J. de Rijcke, oud-vrz. vereniging voor protestants-christelijk schoolonderwijs te De Lier; J.P.J. van Schalen, Sint-Michielsgestel; A.J.C. Schepers, oud-bestuurslid harmonie 'St. Caecilia', Roosendaal; H.W. Schuurman, Dinxperlo; mw. A.C.

Harkema-Smid, penningmeester van 'De Stalmeesters' te Delfzijl, Appingedam; mw. mr. R.C. Kloots-Sont, o.a. voorzitter Stichting 'Noten Op De Noen' te Helvoirt, 's-Hertogenbosch; J.G.A.M. Sprangers, o.a. lid, oud-bestuurslid van het Koninklijk Tilburgs Mannenkoor 'Sint Caecilia' te Tilburg; D.C. Stigter, Haarlem; A.J. van der Stoop, Haarlem; J.F.J. Swinkels, Boxtel; H.J.M. Timmerhuis, bestuurslid Stichting Bibliotheken Tubbergen, Tubbergen; J.M.G. Timmermans, bestuurslid fanfare 'Concordia' en van het gemengd koor 'Vivace', Hunsel; mw. A. Gelijns-Tromp, o.a. bestuurslid Tromp Muziek Concours, Eindhoven; P.C. van Uffelen, o.a. dirigent muziekvereniging 'Voorwaarts' te Zwartsluis, Zwolle; E.M. van Veldhuizen, bestuurslid Christelijke Gemengde Zangvereniging 'Sursum Corda Beekbergen', Apeldoorn; H.P.C. van de Ven, bestuurslid Koninklijke Gemengde Zangvereniging 'De Volharding', Valkenswaard; M.H.W. Verrijt, Vught; J.J. de Vetten, o.a. vrz. Stichting Muziekschool Warmond/docent aan de scholengemeenschap 'het Groene Hart' te Alphen aan den Rijn, Warmond; F.J. Voortman, o.a. vrz. Seniorenharmonie Dongen, Dongen; H.J. Vriezekolk, Valkenswaard; A. van der Waal, vrz. muziekvereniging 'Binnenmaas', Binnenmaas; H.P. van de Water, bestuurslid Nijmeegs Amusements Orkest, Nijmegen; mw. L. Pronk-Wiersema, Winsum; C.W.A.M. Willemse, o.a. oud-directeur basisschool 'De Wegwijzer', Heusden; ir. S.H. van der Zee, o.a. oud-vrz. vereniging Oudheidkamer Tiel, Tiel.