Uitbreiding bij Forbo-Novilon Emmen

Vloerbedekkingproducent Forbo-Novilon in Emmen gaat voor 90 miljoen gulden uitbreiden. Door de groei van de produktie komen er tussen 100 en 150 banen bij. Nu telt het bedrijf nog 195 medewerkers. De investering vloeit voort uit de introductie van nieuwe technologie voor het maken van verend vinyl-vloerbedekking. De onderneming kan zo de kwaliteit van de huidige producten verder verbeteren en het programma voor nieuwe artikelen sneller uitvoeren.

Forbo-Novilon verwacht zo zijn leidende marktpositie op de Europese markt voor verend vinyl-vloerbedekking te kunnen versterken. Tevens krijgt de fabriek de mogelijkheid om vrijwel zonder afval te produceren. Het bedrijf krijgt voor de uitbreiding een investeringspremie van de overheid.

De onderneming behoort tot de Forbo-Groep die in Zwitserland zetelt en daar aan de beurs genoteerd staat. De vestiging in Coevorden - met verkoopkantoren in Duitsland, Engeland, Polen en Tsjechië - is fors gegroeid sinds de start van de produktie van kamerbreed verend vinyl-vloerbedekking, begin jaren tachtig.