Newroz

Het artikel 'Newroz, wat is daar nu radicaal aan?' in NRC HANDELSBLADvan 21 april geeft aanleiding tot enige opmerkingen.

In het artikel beweert Agit Helbest dat de Turkse staat betrokken was bij de brandstichting vier weken geleden in de woning van een Koerdische familie in Den Haag, waarbij zes onschuldige mensen het leven verloren. Deze beschuldiging is een complete leugen. De achtergrond en huidige functie van Belkin bij het Koerdistan Informatiecentrum maken zijn ware motieven, Turkije in discrediet brengen, duidelijk.

Zoals bekend is het Koerdistan Informatiecentrum de dekmantel van de PKK. Wellicht kan de heer Helbest ook iets vertellen over de 5.000 onschuldige burgers die de PKK de afgelopen 10 jaar in Turkije vermoordde.

De Nederlandse autoriteiten doen hun uiterste best de daders te vinden van de brandstichting. Het is de plicht van iedereen in dit land hen dat onderzoek te laten voltooien zonder de zaken nog moeilijker te maken.