Kalfsstoofpot met Parmezaanse kaas

Een recept voor de lente. Bereid het in een mooie vuur- en ovenvaste aardewerkschaal, waarin u het ook opdient.

Voor 4 personen:

1 kilo kalfslapjes, (bij voorkeur scharrel-kalfsvlees), in blokken

selderijzout en versgemalen zwarte peper

5 eetlepels plantaardige olie

200 gram ui, gehakt

500 gram bleekselderij, bijgesneden en in plakken

2,5 deciliter witte wijn

2,5 deciliter kalfsbouillon

2 eieren en 2 eierdooiers

100 gram versgeraspte Parmezaanse kaas

handvol gehakte bladselderij

Bestrooi de blokjes kalfsvlees met wat selderijzout en peper. Verhit twee eetlepels olie in een koekenpan op een middelhoog vuur en bak er de blokjes vlees kort bruin in. Zet even weg.

Verhit de rest van de olie in een ondiepe, vuurvaste aardewerkschaal op een middelhoog vuur. Schep er de ui en bleekselderij in, bestrooi met selderijzout en versgemalen peper en bak de groenten bijtgaar. Schep het vlees door het groentenmengsel, giet er de wijn over en laat koken tot de wijn bijna verdampt is. Giet er de bouillon over, leg er het deksel op en laat circa 1 uur sudderen op een laag vuur, of tot het vlees gaar is.

Klop de eieren los in een kom en schep er de Parmezaanse kaas, bladselderij en wat zout en peper door. Giet dit mengsel over het vlees en de groenten, schep alles om en laat twee minuten doorwarmen op een laag vuur. Dien onmiddellijk op en geef er gekookte aardappels bij.