Stakingen Belgische en Italiaanse spoorwegen

Personeel van de Belgische spoorwegen en werknemers van de Italiaanse spoorwegen gaan vanavond in staking. Door de actie in België rijden de internationale treinen vanuit Nederland niet verder dan Roosendaal. Reizigers worden vanaf dat punt per bus vervoerd, maar moeten rekening houden met aanzienlijke vertragingen. De 24-uursstaking gaat vanavond om acht uur in.

De actie die vanavond begint in Italië zal waarschijnlijk nog weinig gevolgen hebben voor het treinverkeer. Aan deze staking nemen alle sectoren van het openbaar vervoer deel. Morgenavond vanaf 21.00 uur volgt echter een tweede 24-uursstaking, waarbij wel treinen zullen uitvallen. Nadere informatie hierover ontbreekt nog.

De staking in België is uitgeroepen door twee bonden die niet zijn betrokken bij de onderhandelingen over privatisering van de Belgische spoorwegen.

In Frankrijk staat donderdag een 24-uursstaking van treinconducteurs op het programma.