'Van Gaal ideale trainer Barcelona'

BARCELONA, 19 APRIL. De Spaanse voetbalpers spant na de laatste nederlaag van Barcelona samen tegen trainer Bobby Robson en prijst Louis van Gaal nog maar eens aan als ideale nieuwe trainer. De sportkrant As doet zelfs een beroep op de Guardia Civil om Van Gaal naar Barcelona te halen, “indien noodzakelijk onder het mom van een arrestatie”.

As noemt Robson de slechtste trainer van de wereld. Barcelona verloor woensdag met 3-1 van Valladolid en zag de kansen op het kampioenschap, voor zover die nog bestonden, vervliegen. De Spaanse pers heeft al vrijwel het hele seizoen kritiek op de Brit.

Overigens ontkende voorzitter Nunez gisteren dat Barcelona deze week met Van Gaal heeft gepraat. “Geen enkele bode of vertegenwoordiger van Barcelona is deze week naar Nederland geweest om te onderhandelen over een contract met trainer Van Gaal.” Nunez verdedigde Robson en zei dat diens toekomst bij Barcelona slechts afhangt van de Engelsman zelf. Robsons contract loopt nog een seizoen door.

Niet bekend