Uitstel aanpak foutparkerende diplomaten VN

NEW YORK, 19 APRIL. De Verenigde Staten hebben gisteren plannen uitgesteld om diplomaten bij het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York te straffen voor het niet betalen van parkeerboetes. Volgens de Amerikaanse afgevaardigde Marrero is nader overleg nodig met burgemeester Giuliani van New York.

Op haar beurt heeft een VN-commissie bekendgemaakt dat ze een eerder besluit de kwestie voor te leggen aan de voltallige VN-Assemblée voorlopig niet zal uitvoeren. Het parkeergedrag van VN-diplomaten is al jaren een bron van ergernis voor inwoners van New York. Vorige maand had burgemeester Giuliani met toestemming van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken een regeling opgesteld die bepaalde dat diplomaten hun speciale autokenteken verliezen als zij hun parkeerbonnen niet betalen. Het plan leidde tot grote opwinding bij VN-diplomaten. (Reuter, AFP)