Rechter gelast ALM staking te beëindigen

WILLEMSTAD, 19 APRIL. De rechtbank in Willemstad heeft de vakbonden bij de Antilliaanse Luchtvaart Maatschappij (ALM) gelast de maandag uitgeroepen staking onmiddellijk te beëindigen. De rechtbank vindt dat de stakingen te ernstige gevolgen hebben voor de economie van de Antillen.

De drie betrokken vakbonden hebben hun leden direct na het vonnis opgeroepen weer aan het werk te gaan. Door de staking heeft de ALM al vijf dagen geen vluchten kunnen uitvoeren. Het zal naar verwachting nog zeker een dag duren voordat dit weer het geval kan zijn.

De rechter heeft de directie van de ALM bevolen onderhandelingen met de vakbonden te beginnen over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst. Ten aanzien van de reorganisatie hoeft de regering echter geen onderhandelingen meer te voeren met de drie actievoerende vakbonden. De reorganisatie zal het ontslag van 118 werknemers tot gevolg hebben. (ANP)