Mexicaanse televisietycoon overleden

MEXICO-STAD, 19 APRIL. In de kathedraal van de Maagd van Guadelupe, is gisteren de begrafenisdienst gehouden voor de Mexicaanse televisiemagnaat Emilio Azcárraga. Eerder deze week overleed de 66-jarige multimiljonair aan kanker in een ziekenhuis in Miami. Met het radiostation dat hij in 1972 van zijn vader erfde, bouwde Azcárraga het grootste Spaanstalige televisie-imperium ter wereld op.

Zijn bedrijf Televisa heeft in Mexico al 25 jaar vrijwel het monopolie. Vier grote netwerken en 280 televisiestations schudden dagelijks het door Azcárraga gefabriceerde nieuws en vertier over de Mexicaanse kijker uit. 'De tijger' zoals zijn bijnaam luidde, was een fervent aanhanger van de regerende Partij van de Geïnstitutionaliseerde Revolutie (PRI), de partij die in Mexico al meer dan 60 jaar aan de macht is. “Ik ben een soldaat van de PRI, en mijn enige chef is de president van de republiek”, zei Azcárraga ooit.