Machinefabriek Alkmaar: 53 banen weg

De Nederlandse Machinefabriek Alkmaar (NMA) schrapt 53 van de 110 banen bij de vestiging Industrial Automation, ook in Alkmaar. Voor 46 medewerkers betekent dit gedwongen ontslag. NMA-IA moet reorganiseren omdat de orders dramatisch teruglopen.

Het bedrijf maakt assemblagesystemen voor printplaten, de beelbuizen- en elektronicaindustrie en zet die wereldwijd af.

De fabriek in Alkmaar draaide de afgelopen jaren goed, maar haalt sinds eind vorig jaar nog maar weinig opdrachten binnen. De verwachte omzet van 70 miljoen gulden wordt waarschijnlijk maar voor de helft gehaald. Opdrachtgevers stellen hun investeringen uit na een periode waarin zij juist een inhaalslag hebben gemaakt.

De NMA-groep komt voort uit Philips. De toenmalige Philips-topman Timmer vond de werkzaamheden die nu in de drie werkmaatschappijen van NMA Holding worden verricht niet meer binnen zijn concern passen.