Jorritsma: geen extra geld voor rijksweg A4

DEN HAAG, 19 APRIL. Minister Jorritsma (Verkeer) trekt niet meer geld uit voor de autosnelweg tussen Delft en Schiedam. Dit schrijft de minister in een gisteren verstuurde brief aan de Tweede Kamer. In de provincie, maar ook in de Tweede Kamer klinken pleidooien om de A4 vanaf Rijswijk verdiept aan te leggen.

De plaatselijke bevolking wil de weg ondergronds. In november sloten de ministers De Boer (VROM) en Jorritsma een akkoord over de bovengrondse aanleg van zeven kilometer rijksweg A4 door Midden-Delfland. Langs de weg komen ruim vier meter hoge geluidsschermen. Hoewel er “nieuwe inzichten” zijn in de kosten van een verdiepte ligging, vindt Jorritsma dat er geen goede verhouding is tussen de verbetering van de inpassing in het landschap en de kosten daarvan. De Tweede Kamer debatteert volgende week over de weg.