GEZIN 2

De Belgische oud-premier Wilfried Martens (61) is sinds januari vader van een tweeling. Het gerucht circuleerde al enige tijd en werd afgelopen weekeinde door Martens zelf bevestigd, vanuit zijn vakantie-adres in Spanje. Op zichzelf niets bijzonders, een politicus die vader wordt.

Maar privé wordt politiek omdat Martens, die gescheiden leeft van zijn echtgenote, niet is getrouwd met de moeder van zijn tweeling en dat wordt binnen zijn Christelijke Volkspartij (CVP) niet door iedereen gewaardeerd. Vorig jaar trad de voorzitter van de zich als gezinspartij profilerende CVP, Johan van Hecke, af wegens zijn buitenechtelijke relatie met journaliste Els de Temmerman. Het vaderschap van Martens zou niet voor dergelijke beroering zorgen, zo wordt op het partijbureau gesteld. Martens, voorzitter van de christen-democratische partij in het Europees Parlement, is immers niet meer actief in de Belgische politiek. Zelf sprak Martens tegenover de zondagskrant Dimanche Matin over “een positieve gebeurtenis na een lange en erg pijnlijke periode in mijn privéleven.”