GEZIN 1

De Artiest Die Vroeger Bekend Was Als Prince, tegenwoordig kortweg De Artiest genoemd, heeft de eerste slag gewonnen in het proces dat hij tegen twee vroegere werkneemsters heeft aangespannen. De Artiest wil dat de rechter de twee zussen Arlene en Erlene Mojica verbiedt te spreken over de dood van zijn pasgeboren zoon.

De Mojica's waren door Paisley Park, het muziekbedrijf van De Artiest, in dienst genomen om Mayte Garcia-Nelson, de echtgenote van De Artiest, te helpen bij de verzorging van het kind. Volgens de overlijdensakte werd het kind geboren op 16 oktober 1996 en overleed het precies een week later aan het Pfieffers syndroom type 2, een zeldzame en dodelijke schedelafwijking. De zussen Mojica beweren dat zij het niet eens waren met de beslissing van de ouders om het ademhalingsapparaat dat het kind in leven hield uit te schakelen.

Rechter Jean Davis bepaalde een week geleden dat het publiek en de media niet aanwezig mogen zijn bij een volgende zitting van het proces van De Artiest tegen de zussen Mojica. De advocaat van de zussen gaf geen commentaar.

Overigens vechten de zussen Mojica hun ontslag aan met een proces tegen Paisley Park. Daarnaast is de politie van Minneapolis bezig met een onderzoek naar de geboorte en dood van het kind van De Artiest en Mayte, die de dood van hun kind nooit hebben bevestigd.