Personeel verkoopt groot belang in GTI

De participatiemaatschappij van het GTI-personeel verkoopt haar grote belang in de onderneming uit Bunnik. ABN Amro verzorgt de herplaatsing van de 375.000 aandelen van de participatiemaatschappij. Zij vertegenwoordigen een belang van 21 procent in de technische dienstverlener.

Herplaatsing is wenselijk, omdat inmiddels 40 procent van de aandelen van de participatiemaatschappij in handen is van oud-werknemers. Van de huidige werknemers staat daarentegen 30 procent met lege handen. GTI deelde de certificaten aan het personeel uit om de betrokkenheid bij het bedrijf te vergroten. Met de huidige verdeling van de certificaten komt dat doel steeds verder uit beeld.

Institutionele beleggers kunnen vanaf vandaag inschrijven volgens het zogenoemde bookbuilding systeem, dat voorrang geeft aan de hoogste bieder. Particulieren moeten genoegen nemen met de vastgestelde prijs. De werknemers houden wel de mogelijkheid een stukje van hun eigen bedrijf te kopen, aangezien ze een voorkeursbehandeling krijgen bij de herplaatsing. De inschrijving sluit komende vrijdag.

GTI Holding meldde vorige maand dat de winst in 1996 met 30 procent is toegenomen tot 25,6 miljoen gulden. Dit jaar rekent de onderneming opnieuw op een winststijging. De omzet steeg met 13,8 procent tot 1,6 miljard.