Beers lijdt onder inzakkende markt

Beers, importeur van Scania-vrachtwagens, heeft last van de inzakkende markt voor zware bedrijfswagens. Het bedrijf zegt dat het in de eerste maanden van dit jaar minder wagens heeft afgeleverd, waardoor het resultaat achterblijft. Beers waarschuwt dat de winst over het eerste halfjaar lager zal uitvallen dan dezelfde periode van het recordjaar 1996.

De hele markt voor zware bedrijfswagens is in de eerste drie maanden van 1997 achtergebleven. Ten opzichte van het hoge niveau van vorig jaar was er een daling van 16,3 procent in het aantal geregistreerde wagens.

Het jaar 1996 was voor Beers een bijzonder jaar. Het bedrijf leverde een recordaantal wagens van 2880 eenheden af. Mede daardoor steeg het marktaandeel van Scania met 2,2 procent tot 23,1 procent. De omzet van Beers groeide met 28,2 procent tot 1 miljard gulden. De autonome groei was 18,9 procent. De winst ging met 6 procent omhoog naar 41,3 miljoen gulden.