Acties in Rotterdamse haven breiden zich uit

De wilde acties onder het personeel van de Rotterdamse havenpool SHB zijn vanochtend voortgezet. In de loop van de ochtend breidden de acties zich als een olievlek over de havenbedrijven uit. Volgens een woordvoerder van de ondernemingsraad hebben ongeveer vijfhonderd SHB'ers het werk neergelegd. De getroffen bedrijven zijn onder andere Deka, ECT, Steinweg en Seaport.

Het actiecomité van de SHB riep de werknemers op vanmiddag naar een bijeenkomst op het Afrikaanderplein in Rotterdam-Zuid te komen. De woordvoerder van de ondernemingsraad verwacht dat er ook na de bijeenkomst niet meer gewerkt zou worden. Bovendien is het vaste personeel bij een aantal havenbedrijven uit solidariteit met de SHB'ers vanochtend langer in de kantine blijven zitten.

Personeel en ondernemingsraad van de SHB zijn het niet eens met plannen van de directie om tweehonderd van de 975 banen te schrappen. Daarnaast zouden nog eens 330 mensen drie dagen per week moeten gaan werken. De sanering is volgens de directie nodig om het bedrijf gezond te maken.