Brand gesticht in discotheek: twaalf doden

AMARANTE, 16 APRIL. Bij een aangestoken brand in een discotheek in het Noordportugese Amarante zijn afgelopen nacht twaalf mensen om het leven gekomen. Acht bezoekers raakten gewond. Het vuur ontstond nadat rond half vier een aantal gemaskerde mannen de discotheek 'Mea Culpa' was binnengedrongen, aldus de politie.

Nadat de ongeveer 40 aanwezigen was bevolen op de grond te gaan liggen goten de overvallers blikken benzine leeg en staken die in brand. Een 24-jarige bezoeker die zich verzette werd door de overvallers neergeschoten. Hij overleefde de brand, maar twaalf anderen kwamen in de vlammenzee om. Volgens verklaringen op de Portugese radio ontsnapte de eigenaar van de discotheek met medenemen van de kas via een raam. Het was de tweede maal binnen een jaar dat de discotheek door een aanslag werd getroffen.