Psychiatrisch patiënt doodt kamergenoot

ROTTERDAM, 15 APRIL. Een 55-jarige patiënt op de psychiatrische afdeling van het Sint Elisabethsgasthuis in Deventer heeft zondagavond een 89-jarige kamergenoot gedood. Het slachtoffer, dat blind was, kwam om het leven door verwurging en werd met zijn eigen blindenstok geslagen.

Dat heeft de politie in Deventer vanochtend bekendgemaakt. De verdachte viel na zijn daad een verpleegkundige aan met de stok. Zij wist de dader echter te kalmeren. Vervolgens merkte ze dat zijn kamergenoot dood was. Er waren duidelijke sporen van geweld. Het slachtoffer had verwondingen aan het hoofd en de hals, bleek gisteren bij sectie in het Gerechtelijk Laboratorium in Rijswijk.

De dader en het slachtoffer verbleven al enkele dagen gezamelijk op de kamer. Het was een vorm van noodopvang. Er waren geen indicaties dat de situatie uit de hand zou lopen, aldus een woordvoerder van de politie. De aanleiding voor de moord is nog onduidelijk. De dader zegt zich niets van de daad te kunnen herinneren. Hij verblijft momenteel in een gesloten afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis. De man is in verzekering gesteld en wordt morgen voorgeleid aan de officier van justitie in Zwolle.