ING Insurance: sterk groeien in Argentinië

ING Insurance wil zijn distributienetwerk in Argentinië sterk vergroten. Het aantal agenten moet worden vertienvoudigd tot duizend in het jaar 2000. Nu bestaat het kersverse distributiekanaal in het Zuid-Amerikaanse land uit honderd eigen agenten. Eind van dit jaar moeten er al zo'n 450 zijn.

ING Insurance is nog maar twee maanden geleden voorzichtig begonnen. Ze verkoopt in Argentinië traditionele levensverzekeringsproducten en verzekeringen gekoppeld aan beleggingen. Maandag ging ING Insurance er formeel van start. “De afgelopen twee maanden hebben we proefgedraaid en onder meer gekeken of alle automatisering goed draait”, aldus een woorvoerster. “Nu gaan we op volle sterkte de markt op.” ING's concurrenten zijn lokale en Amerikaanse verzekeraars als Eagle Star.

ING Insurance Argentinië is voor de ING Groep de eerste verzekeringsactiviteit in Zuid-Amerika die ze op eigen kracht start. Eind 1995 kreeg ING de benodigde vergunningen. Sindsdien bouwde ze er een distributienet op.

De Nederlandse bank/verzeke- raar ziet in Argentinië goede mogelijkheden voor levensverzekeringen wegens de voortgaande privatisering in de sociale-zekerheidsmarkt. Evenals in andere Zuid-Amerikaanse landen is ING in Argentinië al langer als bank actief.